»   Home   »   Rapportages

Rapportages

In deze sectie vindt u enkele voorbeelden van onze werkzaamheden. Blader ze op het gemak eens door en schroom niet om ons te contacteren voor meer informatie.

Porsche 964 Turbo - Lak Correctie

Als je een icoon als deze Porsche 911 (964) Turbo hebt is het eigenlijk een doodzonde als deze niet tip top in de garage staat. Helaas was dat voor het bezoek aan ons wel een klein beetje het geval. Optisch qua lak dan, want technisch is dit echt een van de betere. De grauwe look van de lak deed echter anders vermoeden en daar moest verandering in komen.

Met deze korte fotoreportage laten we zien wat er nog allemaal mogelijk is met een professionele correctie,- en detailbeurt. Deze Porsche is er in ieder geval met sprongen op vooruit gegaan. Ook interesse in een dergelijke metamorfose voor je eigen kostbare bezit?

Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden samen door te nemen.

Bedankt voor jullie aandacht,

Groeten Bart
Custom Car Cleaning
+ 316 - 55 82 72 89

Audi RS4 Avant - Full Detail - Swissvax

Deze vaste klant beschikt over een aantal zeer fraaie wagens en deze Audi RS4 Avant uit 2000 is daar een van de recentste aanvullingen in. Niet de snelste, niet de duurste, niet met de hoogste verzamelwaarde, neen, maar voor hem wel een stukje nostalgie wat hij graag aan zijn collectie wou toevoegen. En dat doet ie goed! Natuurlijk koop je dan niet het eerste het beste exemplaar met 10 eigenaren en 200.000 km's op de klok. Dan wil je ook eentje die nog lekker vers, origineel en goed voor zijn waarde is. Hoewel de auto toch alweer 18 jaar oud is heeft deze pas 85.000 km op de teller n daarbij is zowel in,- als exterieur volledig in originele staat. De V6 Bi-Turbo met 375 pk spint nog altijd enorm zacht, het leder oogt nog zeer strak en de body is voor een auto van die leeftijd gewoon erg knap in orde. Mr, en jullie voelen hem al aankomen, hij wist dat er nog meer uit te halen viel als wij er onze magie op los zouden laten en er werd dan ook een Carte Blanche behandeling afgesproken en ingeboekt. Bij zo'n behandeling boeken we de auto lekker ruim in qua plaats / tijd in onze werkplaats en na een visuele inspectie na de reinigingsstappen kunnen we een goede kosten beraming maken en dit in verschillende opties met de klant overleggen. Bij dergelijke auto's, zeker als ze wat op leeftijd zijn gekomen, is de ene de andere niet en het werk kan daarin mee of juist tegenvallen. Buiten dat spelen de wensen in compleetheid en perfectie natuurlijk ook een enorme rol. Dat is toch allemaal wel een stukje maatwerk wat niet altijd goed in vooraf opgestelde beurten of prijs stellingen past.

In deze reportage nemen we jullie, buiten de normale en bekende stappen in de reinigings,- en correctiefase om, mee in de kritische beoordeling van een auto en wat er nog allemaal meer bij komt kijken om er een winnaar van te maken. Deze reportage wordt hier ietwat beknopter weergegeven, maar voor het volledige verslag verwijzen we u graag door naar onze Facebook pagina.

Dit is hoe de wagen ons bereikte:

BMW M2 - NXTC glasscoating na 1 jaar / 30.000 km's / weinig onderhoud

De term glasscoating is hopelijk inmiddels al een beetje ingeburgerd. Voor wie er nog nooit van heeft gehoord is dit min of meer de duurzaamste lakbescherming die er op moment van schrijven beschikbaar is. In tegenstelling tot een conventionele wax of sealant blijft deze laag permanent aanwezig. Je wast er niet bij elke wasbeurt een beetje vanaf, de coating is doorgaans harder dan de fabrieksvernis en de dichtheid is hoger waardoor vogelpoep minder snel invreet. Neveneffecten zoals gemakkelijker wassen, langdurige afstotendheid van vuil, bescherming tegen verkleuring en een prachtige glans zijn wellicht minstens net zo fraai te noemen. En bij alles wat een hoog "it's amazing Mike" gehalte heeft is het belangrijk sceptisch te blijven en een eerlijk verhaal aan te horen. De wagen wordt immers niet kogelvrij, wasstraatschade ontstaat zeker nog maar minder snel (door de hardheid) en als je een glasscoating niet bij houdt zorgt de vuilsluier op een gegeven moment ook voor een verminderde afstotendheid en algehele werking. Logisch naar onze mening, maar het kan geen kwaad om het extra te benadrukken.

Welnu, na veel testen en evalueren hebben we vorig jaar mei de eerste klantenwagen voorzien van de vrij jonge N-XTC coating. Uiteraard is aan dit moment de applicatie en evaluatie op diverse prive auto's vooraf gegaan, maar de real deal is nog altijd de reactie en ervaringen van een onbevooroordeelde klant aan te horen. Het resultaat na de verse applicatie kunt u via deze link teruglezen:

https://www.facebook.com/pg/customcarcleaning.nl/photos/?tab=album&album_id=1228205590526088


De eigenaar kennen we als iemand die doorgaans toch best prijzige modellen uit kiest en daar graag van geniet. Optisch onderhoud daarentegen is zeer beperkt om het woord "nihil" maar niet te noemen. In het verleden zorgde dat bij andere wagens tot extreme uitdagingen om de materialen weer netjes te krijgen. Kortom, en goede kandidaat om deze coating tot de max te testen!

Een jaar na applicatie, 30.000 km's verder, 0 handmatige wasbeurten en enkel eens (twee)wekelijks bij de wasbox afspuiten werd de wagen ons afgelopen week opnieuw overhandigd. Zo zag ie uit:

Ferrari 458 Italia - Damage Repair - Paintwork Correction Detail

Het bieden van een "FULL service" en het "ontzorgen" zijn termen die we steeds verder en verder in onze dienstverlening willen integreren. Als klant zijnde hoeft u dan niet bezig te zijn met tijdrovende aspecten zoals logistiek, regelwerk en overal her en der afspraken maken om de klus geklaard te krijgen. Het moet bijna zo simpel zijn dat de sleutel ingeleverd kan worden en dat alle zorgen uit handen worden genomen. Dat is ons streven en met deze Ferrari 458 Italia (...uit Letland!) kunnen we een en ander alvast op de kaart zetten.

De wagen kwam stevig vervuild en beschadigd bij ons binnen. Het is dan ook absoluut geen "garage queen" en met bijna 80.000 km op de teller is het een wagen die intensief wordt gebruikt. En tja, dan heb je nog wel eens de kans dat je her en der wat oploopt, en laat dat met een Ferrari dan meteen extra pijnlijk zijn op zowel emotioneel als economisch vlak.

Gezien de afstand werd de wagen alvast voor de winterperiode bij ons binnengebracht waarna wij 4 maanden stalling regelden. Uiteraard op een beveiligde en verwarmde locatie, netjes aan de druppellader en met alle voorzieningen binnen handbereik. Door de wagen kortbij te hebben konden we alvast verdere stappen ondernemen en afspraken maken om de schade te laten repareren.

De schade bestond uit:

- Repareren en verstevigen voorbumper (zat een gat in)
- Vervangen van de beschadigde parkeersensoren
- Ontlakken en herlakken van de "motorkap" c.q. kofferklep voorzijde
- Repareren schade rechterachterscherm inclusief volledig herlakken
- Repareren van de vier velgen inclusief compleet herlakken
- Transport met trailer van,- en naar het schadeherstelbedrijf.

De wagen bij aankomst:

Lamborghini LP 560-4 - Concour D'Elegance Bronze

Na het zien van enkele van onze projecten op Facebook besloot deze nieuwe klant eens langs te komen voor preciezere informatie. Zijn Lamborghini werd namelijk echt gebruikt als "auto" en dus absoluut geen Garage Queen die enkel op een zonnige zondag eens buitenkomt. Trackdays, Nurburgring, Ardennenritjes.......you name it he's done it :)

Als u daarbij dan ook nog optelt dat de wagen eigenlijk niet zo heel vaak werd gewassen (enkel regelmatig afspuiten met de hogedrukreiniger) kunt u zelf uitrekenen dat een detailbehandeling zeker eens op zijn plaats was. Na de verschillende opties te hebben doorlopen koos de klant, gezien het gebruik, voor de Concour D'Elegance Bronze behandeling In de volgende fotoreeks kunt u goed zien wat deze behandeling precies inhoudt.

Ook interesse in onze diensten? Aarzel niet en neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Groeten Bart
Custom Car Cleaning
+ 316 - 55 82 72 89

Porsche 997 - Paintwork Correction Detail stage 3 + Modesta Glasscoating

Allemaal leuk en aardig die moeilijke termen, maar hoe ziet dat er nou uit? Precies, met enkele goede voor en na foto's kunnen we laten zien wat u (plat gezegd) nou echt krijgt voor uw geld :)

Deze Porsche onderging in 4 dagen tijd een complete metamorfose. Het lakwerk werd uitgebreid gecorrigeerd alvorens deze werd afgewerkt met de Modesta glasscoating. De glans, reflectie, kleurintensiteit en metallic flake zijn er zoals u ziet gi-gan-tisch op vooruit gegaan. PS: de voorklep is herspoten geweest en, zoals op de "voor" foto te zien valt, is dit niet zo heel perfect gebeurd. Of althans, buiten in het daglicht viel het eigenlijk geeneens zo hard op moeten we eerlijk zeggen, maar onder onze (te) strenge verlichting was het heel duidelijk. In overleg met de eigenaar dit deel nog uitgebreider aangepakt om het weer "zo goed als mogelijk" perfect te krijgen. Ondanks dat enkele schuurkrasjes zijn achtergebleven is het verschil enorm. Deze schuurkrasjes zaten simpelweg onder de vernislaag waardoor ze voor ons als het ware opgesloten zaten. Maar goh, dat is in de mierenneukermodus, maar that's a part of our job!

In deze reeks foto's presenteren we u voornamelijk het verschil in qua lak voor onze behandeling en na onze behandeling. Let behalve de correctie zeker ook op de winst in kleur en diepte..

Groeten Bart
Custom Car Cleaning
+ 316 - 55 82 72 89

Porsche Cayenne - Paintwork Correction Detail stage 1 + Modesta glasscoating

De eigenaar van deze Cayenne kocht de wagen een jaar en zo'n 35.000 km geleden splinternieuw. "Afgeleverd met een Swisstec lakpantser"........zal wel goed zijn dacht ie, karren met die hap :)

In praktijk viel dat toch wat tegen en al snel kreeg hij de wagen niet meer gemakkelijk schoon. Ook oogde de lak vaal, flets en ouder dan eigenlijk zou mogen. Hij volgde onze projecten echter al een tijdje op Facebook en contacteerde ons een paar maanden geleden om een afspraak te maken. Stukje sturen vanuit Noord Holland, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben een Paintwork Correction Detail stage I uitgevoerd met als supplement de Modesta Glasscoating. Het interieur werd gereinigd, het leder geconditioneerd en alle andere materialen werden tevens aangepakt en beschermd.

Bij het eindresultaat zien we terug een mooie, volle en rijke kleur met een prachtige natte reflectie. Terug naar de basis, goed beschermd en gemakkelijk bij te houden.

Zo bereikte de wagen ons bij aankomst:

Ferrari F355 Berlinetta - Concours D'Elegance Platinum - Swissvax

Deze klassieker in wording is de recente aanwinst van een nieuwe klant. Hij kwam bij ons terecht na de lovende woorden van een collega die vorig jaar zijn Porsche 911 GT3 bij ons heeft laten behandelen. De technische specificaties liegen er bij deze Ferrari niet om. Ondanks dat de auto alweer 20 jaar oud is heeft ze slechts 48.000km gereden, eerste lak en tip top onderhouden. Optisch was er echter wel wat te klagen. Het normaal o zo intense Rosso Corsa was nogal verbleekt en de vele microkrasjes en doffe vlekken vergalden het plezier. Het interieur kenmerkte zich vooral door vettige knopjes en enorm droog leder.

De eigenaar wou hem van binnen en buiten prachtig gedetailed hebben en de wagen zo goed als mogelijk maken en conserveren. Afgesproken werd om de Concour D'Elegance Platinum behandeling uit te voeren met Swissvax als afwerking. Een behandeling die al met al bijna 5 volledige werkdagen in beslag heeft genomen,,,,,,,,maar met resultaat!!

Vragen, opmerkingen of interesse om uw eigen bolide een dergelijke metamorfose te geven? Bel of mail ons gerust voor meer informatie en de mogelijkheden.

Maserati GranCabrio MC Stradale - Concour D'Elegance Gold - Deluxe Leder Behandeling

Deze mooie Italiaanse dame stond vier dagen ingepland voor een Concour D'Elegance Gold behandeling inclusief interieurwerkzaamheden. De afwerking gebeurde met Swissvax.

Voor velen onder ons zou dit een auto zijn die enkel met goed weer buiten mocht komen, maar, en ondanks dat de eigenaar er zeker zuinig op is, is dit een wagen die nog net niet dagelijks wordt gebruikt. Geen nood, voor de zondagen zijn er nog genoeg andere auto's in de collectie om te vertroetelen zeg maar :)

Het grootste gedeelte van een behandeling als deze zit hem in het corrigeren en verfijnen van het lakwerk. De meeste foto's in deze reportage gaan dan ook over die correctiewerkzaamheden. Wellicht interessant om te zien zijn de defecten die deels door gebruik komen, maar die ook deels af fabriek niet correct zijn opgelost. Schuurfoutjes, polijstfouten op de carbon delen en een mindere verfijning van de structuur op bepaalde delen. Al met al een geweldige auto waar we met veel plezier aan hebben gewerkt. De foto's moesten we gezien het weer helaas binnen maken, maar hopelijk geven ze het eindresultaat toch goed weer.

Geniet van de foto's en bel of mail gerust bij verdere vragen of onduidelijkheden:

info@customcarcleaning.nl
+31(0)6 - 55 82 72 89

Audi A3 Sedan - Paintwork Correction Detail stage I + N-XTC glasscoating

De eigenaar van deze splinternieuwe Audi A3 Sedan maakte voorheen steevast gebruik van de diensten van ProTech om zijn aanwinsten te beschermen. Bij de lokale Volkswagen Dealer, waar deze goed aangeklede Audi werd besteld, brachten ze echter onze naam onder de aandacht en de term "glasscoatings". De klant maakte daarom een vrijblijvende afspraak bij ons voor verdere informatie en een offerte. Qua prijsvergelijking gingen we dat nooit winnen, maar qua alle andere aspecten konden we gemakkelijk overtuigen. De afspraak werd ingeboekt en geregeld werd dat we vooraf aflevering de auto behandelden.

In deze kleine reportage ziet u dat het absoluut niet gek is om zelfs een hagelnieuwe auto meteen door ons te laten behandelen. Sowieso is het ook veel leuker om een auto in perfecte en goed beschermde staat te ontvangen. Informeer zeker eens naar de verschillende mogelijkheden. Dit kan gaan van een lichte preparatiebeurt inclusief wax afwerking tot aan een duurzame lak bescherming zoals deze coating.

Na het lossen stond deze splinternieuwe auto voor onze neus. Die staat er perfect bij...?

BMW GT - Basis Interieur inclusief Deluxe Leder Behandeling

Als drukke ondernemer heb je vaak andere zaken aan je hoofd dan het onderhouden van je dagelijkse werkpaard. Het is vloeken in de kerk, maar voor het exterieur kun je dan wel eens heil vinden in de wasstraat. Echter, voor de binnenkant is die optie toch wat lastiger...

Bij licht lederen bekleding gaat dat al snel van kwaad tot erger. Wat begint bij "dat moet ik eens doen" gaat via "nu echt geen tijd voor" tot "verdorie, ik weet niet meer hoe ik dat ooit schoon ga krijgen...". Deze BMW GT met 175.000km op de teller is een mooi voorbeeld hiervan.

Uitgevoerd in deze is de Basis Interieur Behandeling gecombineerd met de Deluxe Leder Behandeling. Na de grondige reiniging werd het leder gescrubd zodat ook alle oneffenheden en porin schoon werden gemaakt. Na het ontvetten werd alles geconditioneerd met een leder crme die het terug voedt en soepel houdt. Matte afwerking natuurlijk, want glimmend leder is gewoon not done.

De voor,- en na foto's vertellen de rest van het verhaal:

€ 0,00
 
0